maanantai 29. elokuuta 2016

Viikonloppuduunari

Töitä ja hotellielämää. Siitä koostui Domin viikonloppu. Perjantaina starttasi auto joka suuntasi Helsinkiin. Perus vertaistukiviikonloppujen (mikrotia) lastenvahtimiskeikkaa oli tiedossa. Perjantain Domi vietti enimmikseen vanhempien seurassa ja makoili omassa häkissään. Illasta pääsi moikkaaman lapsia. Perjantai olikin Domille rento päivä. Ei mitään ihmeellistä.
Lauantaina Domi hengaili taas enimmikseen häkissään meidän ohjaajien taukotilassa, mutta välillä otin sen mukaan touhuamaan lasten kanssa. Domin ympärille kerääntyikin viikonlopun aikana aina kunnon lapsilauma silittelemään. Ja toki Domi esitteli myös temppujaan sekä vähän kuulokoiratemppujakin, tietysti. Sunnuntaina Domi pääsi seikkailemaan suomenlinnaan. Paljon uusia kivoja tuoksuja, ravintolassa makoilua ja taas lisää rapsutuksia lapsilta. Pari lapsista sai myös "taluttaa" Domia. Lapset tykkäsi ja Domi sai niin paljon huomiota kun vaan halusi. Domihan yleensä saattaa vähän ahdistua lapsista varsinkin jos kova meno päällä, mutta antaa silti käsitellä ja rapsutella ihan vapaasti. Mutta tällä kertaa, ehkä ensimmäistä kertaa ikinä Domi oli täysin rento. Ei pienen pientäkään ahdistusta. Lauantaina se jopa makoili tyytyväisenä kyljellään kun lapset silitti.

Yöt Domi vietti hotellissa ja saikin oman sängyn la-su yöksi. Yleensä Domin ensimmäinen yö vieraassa paikassa saattaa olla vähän levoton eli herää aikaisin aamulla ja valmiina touhuamaan, mutta nyt se nukkui sikeästi koko yön yli siihen asti kunnes herätyskello soi ja oli aika lähteä käymään ulkona. Oli heti kuin kotonaan hotellihuoneessa kuin myös työpaikassa.
Domi on kehittynyt hurjasti näiden vuosien myötä eikä koiraan tarvitse kuluttaa ylimääräistä energiaa reissuilla, koska sen kanssa kulkeminen on niin rentoa ja helppoa. Mielentila on oikea. Koirakin jaksaa ongelmitta, koska se osaa rentoutua silloin kuin ei mitään tapahdu ja hyväksyy uudet paikat nopeasti. Voi olla huoletta, että Domi tekisi mitään pahaa. Voi antaa muiden rapsutella, voi pitää vapaanakin ja Domi seuraa minun tekemisiä. Jopa äänet tosi vahvoina. Kännykänkin se ilmoitti n. 5 kertaa kun oltiin suomenlinnassa - paikassa joka oli ihan uusi Domille, paljon ihmisiä, paljon hajuja, erittäin paljon häiriötä. Paikka josta Domi ei olisi selvinnyt vieläpä vaikka pari vuotta sitten. Lapsien kanssa se on todella rauhallinen ja on vain paikoillaan. Välillä saattaa vähän varovaisesti pussata. Aikuisten kanssa "riehaantuu" enemmän. Eli osaa lukea erilaisia ihmisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti