tiistai 16. elokuuta 2016

Bodaribossun kehonhuolto

Viime keväänä Domi kävi urheilukoirahierojalla ennen treeni-/kisakauden aloittamista ja nyt kun aktiivisin frisbeekausi alkaa olla takanapäin niin Domi pääsi nauttimaan fysioterapian luokse. Odotin, että Domi olisi ihan jumissa, koska onhan tämä vuosi ollut aika frisbeepainoitteinen ja aktiivisin frisbeevuosi tähän mennessä. Siihen lisäksi vielä taakanveto ja puhumattakaan työkoiraroolista. Ja tottakai bossumaiset hepuloinnit, pallon kanssa riehumiset ja vaarallisen näköiset hepulisekoamispomput. Mitä nyt voikaan terrieriltä odottaa.
Yllätys olikin, että Domi on elämänsä parhaimmassa kunnossa sen harrastuksiin nähden. Ei enää ole lihasköyhyyttäkään toisessa takakoivessa vaan Domin lihaksisto on hyvinkin tasapainoinen. Takakoivet venyi hyvin ja selkäkin oli vetreä. Lapaluiden kohdalla pientä jäykkyyttä ja jumia joka saatiin hieronnalla auki. Lapaluiden kohta jumittuukin herkästi kun niin etupainoinen koira, mutta ei onneksi kuitenkaan mitään suurempaa ollut. Olisi voinut olettaa, että tän tyyppinen koira olisi enemmänkin kierossa ja jumissa, mutta meidän onni ettei Domilla ongelmia ole rakenteensa vuoksi.

Toki viime fyssarikertaan verrattuna Domi on opetellut paremman hyppytekniikan (ei tuu enää etupää edellä maahan), oikeanlaisen nesteytyksen treenien ja kisojen aikana, lämmittelyt/jäähdyttelyt tarkempaa, ravilenkit, paljon paljon paljon vapaana olemista, seuraamisen opettelun myös oik.puolella tokotreeneissä yms. "pieniä" arkisia asioita joilla varmasti vaikutusta, parempaan suuntaan kun onhan sitä kehitystä tapahtunut. Priimakoira edelleen. Luustollisesti ja lihaskunnoltaan. :) Seuraava kerta varmaan n. puolenvuoden kuluttua tsekkausmielessä.
ps. jos joku on kaivannut temppuvideota tälle vuodelle niin sitähän ei ole tänä kesänä tullut. Domi ei ole pitkään aikaan opiskellut uusia temppuja (muutamaa temppua lukuunottamatta; kolikoiden kerääminen, tassulla paukuttelu maahan, piiloutuminen, ontuminen, etutassuilla kävely) kun kaikki aika ja energia on mennyt kuulokoirahommiin ja frisbeetouhuun (ryhmätreenit, Domin treenit, omat frisbeegolftreenit). Mutta jos kiinnostusta on niin tarkoitus olisi kuvata yksi isompi megasuperjättitemppuvideo johon tulee kaikki temput mitä Domi vain osaa. Saa heittää kommenttia jos temppuvideota kaipaillaan ja ehdottaa temppuja jotka nimenomaan haluaisit nähdä Domin videolla.

2 kommenttia:

  1. Tosi mukava postaus - ja aivan mielettömän siisti uusi banneri!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Olihan se jo aikakin vaihtaa banneria ja tehdä siitä syksyinen.

      Poista