maanantai 8. elokuuta 2016

Kohti ääretöntä ja sen ylitse, Microdog SM1

Erittäin pitkä kisapäivä takana. Eilen lähdettiin ajamaan kohti Teivon ravirataa Ylöjärvelle klo 6 aamulla ja kotona oltiin puolenyön jälkeen. Eilen nimittäin oli vuoden kohokohta frisbeekisojen osalta. Kisattiin koirafrisbeen sm-kisoissa! Ja frisbeekisojen vuoksihan ajelee vaikka pidempiäkin matkoja. Keli oli mitä mainioin vaikka vähän tuulikin välillä, mutta ei mitenkään häiritsevästi. Puolipilvistä ja sopivan lämmintä, ei liian kuuma. Domi hengaili odotusajat häkissään varjossa.
Domin kanssa ilmoittauduttiin freestyleen ja pituusheittoon. Kisat startattiin klo 11 jälkeen ja kisat aloitettiin pituusheiton ekalla kierroksella ja tämä kierros kuului myös fs koirien freestylekisaan. Freestylessä on siis 2x temppukierros ja 1x pistekoppaus/t&f. Microkoirat vikana joten Domi ja Heka sai odotella vuoroaan jonkun aikaa, mutta mikäs siinä katsellen muiden suorituksia ja Domikin oli rennosti omassa häkissään. Tarkoitus oli heittää lyhyitä heittoja ja tähdätä vain ekaan sektoriin useamman kerran, mutta koska kehitystä tapahtunut niin heitothan lähtikin pitkälle ja Domihan koppasi ne. Eli ekalta kierrokselta (pistekoppaus) Domi keräsi itselleen 6,5 pistettä (jos vaikea hahmottaa sääntöjä niin www.frisbeekoirat.com  sivulta löytyy säännöt). Pistekoppailun jälkeen olikin taas odottelua kunnes freestylen eka temppukierros alkoi. Kolme koirakkoa oli ennen Domia.

Oli tosi hienoa tekemistä Domilta ja omatkin heitot näytti paremmilta kuin esim. vuosi sitten. Kehitystä tapahtunut. Loppuvaiheessa Domi purasi kai kieleensä ja rupesi vuotamaan verta jonka vuoksi ei kiekkojakaan enää napannut, mutta kun annoin sen nieleskellä rauhassa veret pois niin suu puhistui (eli pieni naarmu vaan ollut) ja nappaili taas kiekkoja. Motivaatio pysyi hyvin molemmilla temppukierroksilla.

Tän jälkeen olikin noin 2h tauko Domilla. Lounastauko ja sen jälkeen alkoi pituusheitto. Koiria oli monta pituusheitossa ja Domi tottakai viimeisenä. Osasin ihmeen hyvin ajoittaa heittoni ja sain kiekon viivan yli ennen koiraa ja silti saatiin tehtyä pitkiä heittoja koppauksien kera. Siistiä! Omista heittotreeneistä ollut hyötyä.

Pituusheiton jälkeen lisää odottelua kunnes alkoi viimeinen kierros freestylessä. Vähän epäilin, että jaksaako Domi enää sitä kun koko päivän tehnyt ja odotellut, mutta hyvin riitti poweria ja toinen temppukierros onnistui mahtavasti.

Ja mitä jäi kisoista? Domi kiekkoili itselleen SM-tittelin Microdog freestylestä ja Microdog pituusheitossa rikkoen viime vuoden ennätyksenkin (viime vuonna 15.1m, nyt 19m)!!! Heka kaverille SM2 sija freestylessä ja pistekoppailusta suomenmestaruus.
Enkä pääse yli siitä miten mahtava laji koirafrisbee on. Tuli tuloksia tai ei. Mielentila täysin rento niin itsellä kuin koiralla ja tekeminen on aidosti hauskaa ja  porukka on parasta. Paras laji ikinä ja tänä vuonna ollaankin panostettu frisbeeseen paljonkin, kiitos Frisbeepointin joka on mahdollistanut paljon. Hyvä frisbeevuosi ja nyt on frisbeekisat takanapäin ainakin tämän vuoden osalta ellei joku vielä järkkää möllikisoja. Ensi vuonna yhtä rennolla fiiliksellä. Toivottavasti joskus olisi vielä mahdollisuus lähteä ulkomaille kisailemaan.

Domi jaksoi hyvin pitkän ja rankan kisapäivän. Suorituksen jälkeen sai aina FitDogia jonka jälkeen lepo ja ennen omaa suoritusta käytiin vähän kävelemässä niin sai tehdä tarpeensa. Viilennyshuivi kaulassa viilentämässä ja häkki suojasi ötököiltä.

Mahtavia koiria ja mahtava päivä oli. Nähtiin paljon hienoja suorituksia. Domikin on super ja ihan mahtava asenne nykyään. Pussailee ihmisiä odotteluaikana ja suorituksen aikana keskittyy tekemiseen eikä häiriinny muista ihmisistä.
Suomen mestarit kiittää ja kuittaa tältä erää!

2 kommenttia: