tiistai 12. kesäkuuta 2018

Terrierin paluu

Viime viikon torstaina haettiin Miki mikseri kotia reissultaan. Domi ei ollut unohtanut kaveriaan eikä tullut tappelua, kun kohtasivat. Arki onkin rullannut alusta asti samalla tavalla mihin homma jäikin koirien välillä. Viikonloppuna Miki kitisi "tyttöystäviensä" perään jotka jäivät kasvattajalle, mutta nyt on tilanne jo normalisoitunut eikä ole ihan niin suuria tyttöhuolia teinipojan päässä.

Viime päivinä ollaan ulkoiltu paljon. Lenkkeilty hihnassa ja vapaana. Treenattu kuulokoirahommia sekä opeteltu temppuja. Ikääkin terrieripojalla on jo yli 15kk. Mukavasti rotevoitunut kevään aikana. Melkein aikuinen, teiniaivoilla. Teineydestä huolimatta ei ole mitenkään isosti kokeillut rajojaan eikä karkaile hajujen perässä vaikka hajut kiinnostaakin. Luottoterrieri vapaana pitämisen suhteen. Yksinoloissakaan ei mitään kummallista ja koko ajan kehittyy lisää kun kasvaa henkisesti ja itsenäistyy. Pärjää useamman tunnin Domin kanssa kotona. Tän hetkinen treenikohde on vanha tuttu alkujännäyspörinä hihnassa muille koirille, mutta siihenkin tulossa muutosta kun ilmoitin Mikin hihnakäytös- ja ohituskurssille joka alkaa heinäkuussa. Tuumasta toimeen. Tavoitteena Kiva Koirakansalainen -testi tänä vuonna ja jos se menee läpi niin 1/3 kuulokoiratesteistä läpäisty. Kännykkä alkaa olemaan kohtalaisen vahva ääni ja reagoi "yllätyssoittoon" kotona --> känny soi ja tulee samantien ilmoittamaan vaikka kesken unien.
Domiin tuli taas lisää vauhtia ja energiaa kun veli kotiutui. On kaveri jota vahtia ja pakko pysyä liikkeellä ettei nuorempi pääse höseltämään omiaan. Domi on juoksennellut frisbeen perässä (ja hampaat pysyneet suussa...) sekä käynyt uimassa. Tänään Domi pääsi videotähdeksi kun käytiin videoimassa miten kuulokoira ilmoittaa vaikkapa kun kännykkä soi. Domin arkeen kuuluu ulkoilua, riehumista kaverinsa kanssa, ihmisistä sekoamista ja kaikenlaista bossumaista. Joku päivä täytyy käydä rullailemassa skeittilaudan kanssa. Tän viikon perjantaina Domi pääsee hierojalle vaihteeksi ja juhannuspäivänä juhlitaan Domin 7v synttäreitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti