perjantai 22. kesäkuuta 2018

Mikin treenejä ja energiaa ohjaajalle + alekoodi

Miki sai luvan harjoitella meidän lähikaupassa. Siellä ollaankin käyty treenaamassa nyt pari kertaa jo.
Teinimäisyyttä toisinaan ilmassa ja esim. ekalla kerralla tuolla kaupassa sylki vaan namit pois eikä muutenkaan kyennyt kuuntelemaan yhtään mitään ja kaikki oli jännää. Miki on kuitenkin siitä helppo koira, että se ei turhia hösellä joten sen kanssa voi sitten tehdä odottelutreeniä ja ihan vain olemista ilman sen kummempaa säätämistäkään ja Miki ottaa vastaan sosiaalisen palkan. Dominhan joutuisi viemään pois tilanteesta jos menisi lukkoon.

Toisella kertaa oli teinipojalla normaali päivä. Kelpasi namipalkat, tarjosi aktiivisesti eri toimintoja (vierellä kulkeminen, luopuminen häiriöistä, istuminen pysähtyessä, maahanmeno eri alustoilla jne.) ja oli hyvin kuulolla. Ei vetänyt kauppaan eikä sieltä pois. Rauhallisesti kulki ovista. Häntä heilui rennon iloisesti treenin ajan. Ihmiset ohitettiin lähietäisyydeltä eikä ottanut häiriötä. Ihanaa vaihtelua bostonin jälkeen koira joka ei saa hepuloita siitä jos joku tuntematon vaan vähän vilkaisee ohimennen. Tuttujen ihmisten kohdalla Miki kyllä riehaantuu (sitä saa mitä vahvistaa), mutta siihenkin täytyy ruveta keskittymään. Moikattuaan Miki kyllästyy ja touhuilee omiaan eli ei pitäisi olla mitenkään iso ongelma korjata senkään puoleen.

Treenit etenee ja keskitytty ympäristötreeneihin enemmän. Heinäkuussa alkaa se ohituskurssi ja jos sen myötä saataisiin pörinäkohtaukset kuriin, niin paketti on pientä viilausta vaille valmis ja päästään kunnolla keskittymään pelkästään hyötykoirataitoihin ja tehtäviin. Ilmaisua treenataan satunnaisesti myös ympäristötreenin aikana. Mietitään sitä Kiva Koirakansalainen testiä tälle vuodelle. Olisi yksi etappi sitten suoritettuna. Äänitesti ensi vuonna. 

Miki on tasaisen rauhallinen. Siitä on saanut käynnistellä viremoottoriakin erikseen. Noh nyt on moottoria alkanut löytymään ja koirasta irtoaa ihan uusia ääniä ja tunnetiloja kiihtyessään. Sitä sai mitä tilasi. :D Leikkimiseenkin tullut uutta potkua.

Joskus jotain ohjaajallekin eikä vain koira sitä ja koira tätä. Kenties joku lukijakin kiinnostuu kokeilemaan.
Sain kysymyksen, että kiinnostaisiko kokeilla ja maistella WellAwaren tuotteita. Ajattelin, että miksipä ei. Utealias luonne ja ainahan sitä voi kaikkea uutta maistella ja testata. Koirien häkkipedin lisäksi Back On Trackin paketista siis saapui jotain ohjaajallekin testiin: Chia Humara juomia, bot-selkävyö (!!) sekä smoothiejauhe.
Selkävyötä on tullut testattua ajomatkoilla ja tietokoneella istuessa, mutta siitä lisää myöhemmin. Tällä kertaa keskitytään juomiin.

Hedelmämehu johon lisättynä chia-siemeniä. Chia-siemenet itselle uusi tuttavuus maisteltavana, vaikka toki chia-siemenet sanaan on törmännyt useamman kerran netin ihmeellisessä maailmassa ja muutenkin, mutta eipä ole tullut ennen testattua tuntemattomasta syystä.

Itselle nämä juomat ovat olleet niin aamupalana (sopivan kevyt, mutta täyttävä kuitenkin) sekä välipalana esim. koirien treeneissä. Juoman koostumus on hiukan geelimäinen joten ei ole perus mehujuoma, mutta ei myöskään turhan tuhti. Alkuun piti hetken miettiä omaa mielipidettä koostumukseen, mutta jo seuraavan pullon kohdalla sitä ei enää edes ajatellut ja oli miellyttävä juoda. Yllättäen pullot tyhjenikin nopeasti. Makuvaihtoehtoina; mango-passion ja mansikka-granaattiomena. Mango-passion on makeampi ja toimii hyvin myös pieneen makeannälkään. Mansikka-granaattiomena ei ole samalla tavalla makea. Piristää ja antaa pientä energiapotkua tekemiseen. Sen verran täyttäviä juomia, että läheskään aina ei tule edes koko pulloa juotua kerralla.

Mielenkiintoinen uusi tuttavuus ja itse ainakin mielummin noita juon esim. matkaeväänä kuin perus mehuja tai smoothiemehuja ja mitä noita nyt kaupanhyllyiltä löytyykään muita. Ellei sitten tietysti halua juuri mehumehua, mutta jos vähänkin täyttävämpää hakee niin eihän ne perus mehut kauaan pidä nälkää poissa tai tuo kylläisyyden tunnetta.

Bloginlukijoille ALEkoodi WellAwaren verkkokauppaan: https://www.wellaware.fi/fi
Koodilla JENKKIDUO saat 15% alennuksen ostoksista, heinäkuun loppuun asti.

Koirille sivuilta löytyy esim. ruusunmarjarouhe jota Domikin on syönyt keväästä asti. Jos ei muuta niin ainakin omat koirat on rakastuneet ruusunmarjarouheen makuun ja voisivat sitä syödä pelkästään jos saisivat.
ps. huomenna vietellään erään bossun 7v synttäreitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti