lauantai 24. maaliskuuta 2018

Yö ja Päivä

Domi on erittäin vilkas. Miki on rauhallinen (terrierihän se on joten ottaen sen huomioon kuitenkin, mutta Domiin verrattuna hyvinkin rauhallinen).

Domin saa repiä aamuisin sängystä ylös. Ihan sama onko herätys kello 6 vai kenties klo 11. Domi heräisi vasta puolenpäivän jälkeen jos saisi itse päättää. Mikiä kuvaa hyvin lause "aina valmiina". Miki herää silloin kun minäkin ja on samantien valmiina toimintaan.

Domi kyseenalaistaa asioita ja sana jääräpää kuvastaa hyvin välillä. Jos päättää ettei tee niin sitten ei tee. Miki tekee kaiken innolla ja ihan sama mihin menossa tai tekemässä niin kaikki otetaan ilolla vastaan.

Domi tekee ja miettii vasta jälkeenpäin. Miki miettii ja vasta sitten tekee.

Jonka takia Domi vaatii jossain asioissa enemmän toistoja jotta saa sen keskittymisen mukaan. Miki oppii jo yhdellä treenikerralla paljon ja käsittelee opittuja asioita treenikertojen välillä.

Domi lähtee helpommin hajun perään. Miki näköärsykkeellä.

Domi ei ole lainkaan terävä. Huomaa kaiken ympäristössä, mutta ei reagoi. Miki on terävä. Huomaa kaiken ja reagoi jos kokee tarpeelliseksi.

Domi rakastaa kaikkia ihmisiä ja liimautuu kiinni. Höseltää niin kauan kun joku sitä vaan jaksaa rapsuttaa. Miki myös rakastaa kaikkia, mutta useimmiten ei kauaan jaksa olla kiinnostunut vieraasta. Hetken päästä kyllästyy, rauhoittuu ja odottaa mitä minä teen seuraavaksi.

Domi nukkuu aina pedillä, nojatuolissa tai sängyssä (poikkeuksena jos aurinkoläntti sattuu osumaan ainoastaan lattialle). Miki nukkuu päivisin useimmiten lattialla.
Domi syö ruuan pureskelematta ja kuppi on usein tyhjä muutamassa sekunnissa. Miki nautiskelee ja pureskelee nappulat huolellisesti, joten kun Domi on syönyt oman kuppinsa tyhjäksi niin se siirtyy sivulle odottamaan Mikiä ja sen jälkeen putsaavat toistensa kupit.

Domille paras palkka on herkut. Eikä edes väliä mitä se on. Omat nappulat vai jotain parempaa. Kaikki aiheuttaa ison kuolalätäkön. Miki palkkaantuu ruuasta, leluista ja ihan vaan kehuista. Kaikki käy.

Domi on itsenäinen ja nauttii kun saa välillä omaa aikaa yökyläilemällä muualla. Ajaisi varmaan itse autoakin jos vaan osaisi. Miki on perskärpänen ja joka paikkaan änkeämässä mukaan.

Domi kävelee ulkona polkuja pitkin. Joskus harvoin erehtyy pois polulta. Miki menee pitkin lumihankia ja pusikkoja täysiä juosten ihan innoissaan.

Lelupalkkaus. Domi palkkaantuu parhaiten kun saa riehua yksinään lelun kanssa ja pyöriä hulluna ympyrää tai juosta pitkin hallia/treenikenttää. Miki tykkää vetoleikeistä tai sitten se pujottelee jalkojen välistä lelu suussaan ja Mikiä pitää samalla rapsuttaa ja kehua.

Domia ei kiinnosta muut koirat ja leikkii ainoastaan Mikin kanssa. Miki tykkää kaikista ja on kaikkien kaveri.
Kaksi erilaista koiraa, mutta silti jotain samaakin.
Maaliskuu vietetty hiljaiseloa, koska alueella ollut kennelyskäepidemia eikä olla sen vuoksi liikuttu mihinkään, koska ensi viikolla on Imatran näyttelyt. Miki on ilmoitettu molempiin, perjantai ja lauantai. Sen jälkeen päästään jatkamaan hallitreenejäkin ja moikkaamaan koirakavereita paremmin. Ennen näyttelyä on ensi viikolla myös hesareissu johon koirat tietysti lähtevät mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti