perjantai 2. maaliskuuta 2018

Miki 1v

Miki täytti 1v 27.2.. Teiniaikuinen. Koira joka tuli omalla tavallaan nopealla päätöksellä tietämättä rodusta mitenkään hirveästi. Koira jonka päätehtävä oli vain ystävystyä Domin kanssa. Se on edelleen Mikin suurin tehtävä. Seura- ja harrastuskoira. Olla kaveri Domille. Miki on oppinut erinomaisesti lukemaan Domia ja tietää miten sen kanssa toimia. Domi on oppinut lisää koiramaisia elekieltä ja elehtii paljon selkeämmin vieraidenkin koirien kanssa. Domi saattaa sietää jopa sellaisia koiratyyppejä mitä se ei aikaisemmin hyväksynyt (terkut vaan Assi sakemannille :)). Kertaakaan ei ole tarvinnut näitä kahta erotella toisistaan. Pari kertaa on välejä selvitelty, mutta Domillakaan ei tunteet enää kuumu niin herkästi, että siihen tarttisi ihmisen mennä väliin.

Miki juhli synttäreittään käymällä kahvilassa, shoppailemassa ja syömällä kakkua Domin kanssa.

Mitenkään suuresti ei ole tuo koira muuttunut pentuajoista. Pentuna jo pikkuvanha joka oppi nopeasti kaiken oleellisen ja muut asiat on vaan ohjaajasta kiinni miten jaksaa mitäkin opettaa. Arkirutiinit hyvin vahvana, voi pitää vapaana melkeinpä missä vain (ei ole edelleenkään mikään kova menemään hajujen perään, enemmän lähtee näköärsykkeellä jos lähtisi) ja oppinut olemaan välittämättä koirista ja ihmisistä liinatreenin ansiosta, yksinolo-ongelmasta selvitty lähes kokonaan (pärjää Domin kanssa jo yli 6-8h keskenään ongelmitta, nyt harjoitellaan että lähden Domin kanssa kaksistaan johonkin ja Miki jää ypöyksin kotia), hihnassa pöriseminenkin vähentynyt. Pientä teinimäisyyttä ollut ilmassa parin kuukauden tauon jälkeen ja koittanut jyrätä Domin yli esim. vapaana ollessaan jäänyt vaanimaan ja juoksee päin täysiä, mutta se leikki loppui lyhyeen eikä sen jälkeen ole kokeillut muuta yhtä fiksua. Oikein tasapainoinen ja rauhallinen poitsu.
Miki on syttynyt leikkimiseenkin paremmin tai sitten sen kanssa on vain leikitty enemmän (ehkäpä syy on jälkimmäinen). Useimmiten voikin hyödyntää leluja ja leikkimistä eri asioiden opettelussa. Alkuopetus kuitenkin melkein kaikessa nameilla ettei kierrokset nouse liikaa. On oppinut melkein itsestään noutamaan lelujakin ja Miki on täysin erilainen leikkijä kuin Domi. Miki tykkää kun sen kanssa leikitään ja vetoleikit on parhaita ja, että saa kantaa ylpeänä lelua suussaan ja pitää rapsuttaa samalla.
Miki 8vk --> 1v (©Juho Pajari)
Miki on myös näyttänyt frisbeetaitojaan lähiaikoina. Mahdollisesti siis tulevaisuuden frisbeekoira. Tässäkin koirat hyvin erilaisia. Domi piti alunperin opettaa erikseen pitämään frisbeetä suussa ja, että se on tosiaan lelu. Miki osaa kopata kiekon, hypätä jalan yli ja melkein tekee selkävaultsinkin itsestään. Palauttaakin useimmiten tai tuo lähelle, että voi vaihtaa kiekon toiseen. Tottakai teini on aina teini ja joskus tekisi mieli jäädä järsimään kiekkoa kauemmaksi, mutta toistaiseksi ollaan saatu asia ratkaistua aina tavalla tai toisella.
Agility on varmaan toinen laji mitä tullut eniten tehtyä ja oltua hallilla joka viikko. Tehty pientä ratatreeniä sekä harjoiteltu yksittäisiä juttuja. Tällä viikolla pidettii hallivapaaviikko ja keskityttiin lelupalkkaukseen ja alkeistreeniä mitä voi hyödyntää agikentillä. Tarttisi hommata treenejä varten patukkalelu/pallo mihin saa namipalan sisään.
Kolmantena tulee toko. Noutokapulan kanssa edistymistä ja taidetaan vihdoin päästä rakentamaan kestoa pitoon, kun vaihdettiin mielentilaa (koiralle ja ohjaajalle). Seuraaminen menee muutaman askeleen verran ja sen ihmeellisempää ei ollakaan tehty.  Tähän loppuun alle vielä Mikin koostevideo.

3 kommenttia:

 1. Miki kuulostaa kyllä niiin Sissiltä! Hieno pojankloppi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samiksien täytyy ehdottomasti joskus tavata. Kunhan Sissi osaa pitää nuoret pojat kurissa. :D

   Poista
 2. Onpas hän komea! Myöhäiset synttärionnittelut Mikille! <3

  VastaaPoista