torstai 27. huhtikuuta 2017

Hakureissu ja eka yö

Eilen koitti se päivä kun haettiin Miki vintiö kotiin. Kotimatka sujui rauhallisesti ja hiljaisesti. Miki nukkui koko automatkan ajan ja kerran pysähdyttiin jolloin Miki pääsi käymään pikaisesti ulkona ja tekikin hienosti pisut.

Kotona pääsikin heti ekana kyläilemään mummin luokse eikä yhtään ihmetyttänyt automaattiovi tai hissiin meneminen. Puhumattakaan liukkaasta kerrostalon lattiasta. Siellä se mennä viipotti häntä pystyssä Domin perässä. Rohkeutta ei puutu ja meneekin uteliaana tutkimaan kaikkea uutta. On kohdattu myös pyöräilijöitä ja juoksijoitakin jo. Ruokakin maistui heti ja söikin hyvällä ruokahalulla päivä- ja iltaruokansa. Yksinolo oli tietysti alkuun vähä jännää, koska pitihän Miki hetkeksi jättää yksinkin jotta pääsin käyttämään Domin ulkona ja vietyä roskat, mutta iltaan kohde jo helpotti eikä enää huuda täysiä jos hetkeksi jää yksin. Pikkuhiljaa ja muutama päivä menee vielä totutellen uuteen ympäristöön.

Onhan se melkoinen muutos Mikille kun tulee 7 pentueen laumasta + talouden muut koirat ja nyt on vain yksi koirakaveri ja asuntona yksiö. Nopea poika kuitenkin oppimaan joten eiköhän se tuosta sopeudu hyvin tähän tilanteeseen. Domikin ottanut hienosti kaverin vastaan ja tällä hetkellä painivatkin tuossa keskenään. Ja ääntähän riittää kun kaksi terrieriä riehuu. Lelujakin Domi osaa jakaa eikä niistä aiheudu suurempaa tappelua. Nahkarulliakin syövät hyvässä sovussa. Domi osaa varoittaa sopivalla tavalla jos pentu meinaa tulla nappaamaan luun suusta. Tietysti Miki muutaman kerran kokeilee ennen kuin oppii, koska terrieri, mutta nyt alkaa jo näyttämään hyvältä ja väistää suosiolla Domia jolla luu suussa.
Alunperinhän oli tarkoitus, että Miki nukkuu yöt aitauksessa, mutta eilen illalla se sammui klo 21 aikoihin tuohon sängyn viereen lattiatyynylle ja sai nukkua siinä. Sikeästi nukuttiin klo 3 asti kunnes Domi ilmoitti, että täytyy päästä ulos ja Mikikin heräsi ihmettelemään kun oltiin ulos lähdössä Domin kanssa joten pentukin pääsi mukaan ja tekikin isot pisut heti nurmikolle. Pikayöulkoilun jälkeen jatkettiin unia ja nukuttiin klo 6.30 asti ja taas lähdettiin ulos ja nyt tulikin jo molemmat hädät hienosti nurmikolle. Sellaiset kevyet 9-10 tunnin yöunet. Ei paha. Jospa Miki nukkuisi jatkossakin yhtä rauhallisesti yöt niin mikäs tässä ollessa. 

2 kommenttia: