sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Tulevaisuuden tokovalio treenaa

Vuoden ekat kunnolliset tokotreenit.
Tänään kurvattiin Domin kanssa hallille Lpkyn tokon ryhmätreeneihin puuhailemaan pitkästä aikaa häiriössä. Domi rupesi riehumaan jo autossa, kun päästiin hallin pihaan asti. Pysyi silti hallinnassa! Aletaan edistymään asian suhteen. Domi nostaa vireen, pitää sen vireen pitkänkin ajan ja pysyy vielä hallinnassa (ei kovin helppo homma aina bostonilta). Kuinka siistiä! Ennen halliin menoa käytiin tekemässä pieni lenkki ja sitten odoteltiin hetki pihalla kun oli nimenhuuto. Meidän ryhmässä oli yhteensä 5 koirakkoa. Ensimmäisenä otettiin pari paikkamakuuta ja jokainen sai tehdä omaan tahtiin. Pidin Domin hihnassa vielä tuossa vaiheessa, koska jos se olisi toistanut historian (eka tokokoe) ja lähtenyt huitelemaan muualle niin olisin päässyt huomauttamaan. Eihän se mihinkään lähtenyt. Miksi lähtisi? Sitten tehtiin kokeenomaisesti kehään tuleminen ja siitä paikkamakuurivistöön + paikkamakuu (erinomaista treeniä varsinkin meille). Tällä kertaa Domi vapaana, mutta pysyin silti noin 5 metrin säteellä. Hyvinhän se siinä pysyi. Kerran meinasi ruveta haistelemaan, mutta pieni huomautus riitti ja loppuajan tyytyi makaamaan paikoilleen ja tärisemään jännityksestä/kylmyydestä (bostonit...).

Seuraavana vuorossa oli liikkeestä maahanmeno jossa taas ekana jokainen teki omaan tahtiin ja keskityttiin maahanmenon nopeuteen. Domin kohdalla tuossa ei mitään ongelmia ollut ainakaan maahanmenon napakkuudessa. Teetin Domilla myös seisomisen ja istumisenkin (käskyjen erottelua). Seuraaminen oli myös erittäin nättiä kun tehtiin liik.maahan kokonaisuudessaankin seuruun kera.

Sen jälkeen keskityttiinkin seuraamiseen ja en voi muuta sanoa kuin, että wautsi wau. Todella kivan näköistä menoa vaikka jokainen koirakko käveli siellä ristin rastiin, Domi piti kontaktin eikä häiriintynyt mistään! Ei edistänyt, poikittanut tai mitään muutakaan. Kerran meinasi erehtyä haistelemaan maata, mutta pienen huomautuksen jälkeen palautui takaisin sivulle ja jatkoi työn tekemistä. Juoksuosuudessa ehkä vähän pomppuloikka-askeleen ottaa ja siinä edistää, mutta täytyy sitä vaan treenata enemmän.
Otettiin vielä ylempien luokkien askelsiirtymiä ja käännöksiäkin. Domi teki erinomaista työtä ja osaa hallita kroppansa kivasti. Hakeutuu aina oikeaan kohtaan perusasentoon. Eli ei siis suurempia ongelmia niissäkään.

*Tässä välissä käytin Domin pisulla ulkona*

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä tehtiin luoksetulo. Meidän kohdalla vain yksi toisto, koska se on jo ihan tarpeeksi täydellinen ettei sitä tartte hinkata yhtään enempää. Täysillä tulee niin kuin aina. :)

Loppuajan tehtiin AVOn luoksaria. Ekasta toistosta valui pari askelta (tarkkaa puuhaa), mutta jo heti seuraavalla stoppasikin erittäin nätisti, vaikka treenikertoja on takana vasta pari. Tässä liikkeessä käytän käsimerkkiä stoppaamiseen. "Tule" -> *stoppaus* -> "Sivu".

*Pieni lenkki. Autoon ja kotia syömään evästä.*

Muuta: Domi jaksoi koko tunnin tehdä mahtavasti töitä eikä meno hyytynyt missään vaiheessa. Palkkaantui nameista, omista nappuloista ja patukasta. Jopa hihna oli superpalkka. Palkkaantui pyörimistempusta ja syliin pomppaamisesta, kehuista, rapsutuksesta. Kaikki oli kivaa Domin mielestä. Ei kertaakaan haaveillut lähtevänsä moikkailemaan muita ihmisiä vaikka välillä porukkaa kulki ulos ja sisälle hallista. Kai ne asiat rupeaa olemaan ihan hyvin, kun ei ole ollut huonoja treenejä varmaan vuoteen. ;) Kaikista kerroista löytyy jotain positiivista. Jos kelit jatkuu lämpiminä niin ilmoittaudutaan 2.2. järjestettävään tokokokeeseen. Laitoin myös kennelliitolle kyselyä poikkeuslupa-anomuksestakin, että voisin kisata myös sairaslomailun aikana varsinkin jos leikkaus sattuu keväälle/kesälle. Täältä tullaan TK1 ja kohti ääretöntä!

©Jenni H

4 kommenttia:

  1. Aivan ihana tuo seuraamiskuva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omasta mielestä yksi parhaimpia seuraamiskuvia Domista sen ilmeen takia :)

      Poista
  2. Miten ootte päässy treenaa lpky:n kanssa? Mä oon luullu että ne treenaa (sisällä) vaan pk-rotuisia.

    T. ei-pk tokoilija, jota harmittaa alueen surkeat treenimahdollisuudet...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lpky järjesti parin kerran tokokurssin alo-avo koirakoille. Valintakriteereistä en sen enempää osaa sanoa, mutta sinne oli haku loppuvuodesta.

      Poista