keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Bostonitottista tapiksella

TOKO


Tiistai 30.7.
Ryhmätreenit tapiksella illalla. Aiheena luoksepäästävyys, paikkamakuu, seuraaminen, liikkeestä maahanmeno.

Luoksepäästävyys oli Domimainen eli ensimmäisellä kerralla nousi vastaan ja seuraavalla pysyi. En jaksa puuttua tuohon jos sen mielestä tuomarit on yli-ihania.

Paikkamakuussa vähän levoton ja onneksi oli hihnassa, koska koirakaveri Foxi makasi vieressä ja Domin mielestä sekin on niin IHANAA. Olisi vapaana varmaan lähtenyt juoksemaan kenttää ympäri.

Seuraamisessa tiputti kontaktia välillä, mutta toisaalta välillä oli myös todella mahtavan näköistä menoa ja käännökset tosi kivoja. Myös juokseminen ja hidaskäynti onnistui hyvin.

Liikkeestä maahanmenossa Domi rupesi jo päivän riehumisen ja helteen jälkeen olla väsynyt. Se palkkasi itseään hihnalla, miun kengällä ja vaikka millä mitä suuhunsa sai ja juoksi se kerran kentän ympärikin. Ja maahanmeno oli seisominen... Lopuksi saatiin kumminkin hieno suoritus. Kokeissahan (oikealla vireellä ja energiatasolla) jäävät on Domilla ihan hyvin hallussa.

Liikkeiden osalta meni siis ihan hyvin ja ei suurempaa valittamista, mutta kontaktitreeniä voisi tehdä enemmän ja voisikohan kaikkia rakastavan bostonin kanssa enempää painottaa sitä koiran hallintaa. Kenestäkään ei tartte treeneissä välittää paitsi siitä omasta ohjaajasta ja ehkä herkuistakin. ;)

Loppufiilis::ttou::nauru: ja kaikkea siltä väliltä. Bostonimaiset treenit tosiaan.

Keskiviikko 31.7.
Tokotreenit Jennin&Rossin kanssa, tapiksella tietenkin. Sinne suunnattiin jo heti aamusta ennen helteitä. Aiheena paikkamakuu, liikkeestä seisominen, vähän seuraamista ja leikkimistä.

Paikkamakuu sujui Domilta erinomaisesti. Aikaa kului, ehkä reilut 4-5 minuuttia. Ihan hyvä ennätys kun treenipaikka oli ulkona ja pientä häiriötä. Kerran kävin namittamassa enemmän ja pitämässä vähän pannasta kiinni kun siitä ajoi jokin postiauto ohi ja Domi saa välillä päähänsä lähteä jahtaamaan jos se luulee, että joku tuttu tulee, mutta hyvin se siinä pysyi ja keskittyi namien syömiseen.
 

Liikkeestä seisominen sujui kivasti ja palkkana oli tennispallo. Toki napakkuutta voi aina treenata lisää omaksi iloksi, mutta kyllä tuolla suorituksella kokeissakin pärjää hyvin.

Seuraamisen suhteen olin suunnitellut päässäni tietyn askelsarjan (5-4-2-7-1 ja niin edelleen.) jotta koiran kontakti ja motivaatio pysyisi kasassa kun askelien määrä vaihtelee. Tehtiin suoraalinjaa tällä kertaa. Hienostihan se sitten menikin. Parissa kohtaan kontakti tippui, mutta eilisiin treeneihin verrattuna todella mahtavaa.
"PALLO?!" ©Jenni
©Jenni
Liikkeet sujui hyvin ja koira hallinnassa. Liinan otin mukaan, mutta eihän sitä tarvittu. Domi todisti, että pysyy se kuulolla ja uskalsin jopa palkata sillä pallolla. Joka kerta palautui käteen kun niin pyysin tai sitten meni pallon kanssa makoilemaan, mutta ei lähtenyt karkuun tai juoksempaan kenttää ympäri hippaleikin toivossa. Jee!!!
Treenien jälkeen ja toki treenien aikanakin koiruudet sai riekkua keskenään. On se bostoni vaan nopea isompien koirien kanssa. Eipä ole pelkoa, että jäisi jalkoihin.

Rossi tottisteli ja näytti miten revitään nahkariepua:

Loppufiilistelyt: :jjei:. Sillä aikaa kun Rossi teki töitä niin laitoin Domin autoon hengailemaan, kun piti kuvata Rossia. Tällä kertaa se jo hyppäsi sinne takakonttiin ihan itse tuosta noin vaan. Ei taida sitä enää pelätä joka on ihan hyvä homma, koska toivottavasti joskus tulevaisuudessa itselläkin on auto johon saan koirat takakonttiin matkustamaan ja hengailemaan treenitaukojen ajaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti