perjantai 24. toukokuuta 2013

Ryhmätreenit 21.5.

Varmaan haluaisitte joskus tokopäivityksiä joten semmoisen saatte nyt. Rustaillaan talteen viime tiistain tokotreenit tapikselta. Pyöräiltiin kentälle. Lähdettiin kotoa 18.15 (treenit klo 19) joten oli aikaa pyöräillä rauhallisesti, koska silloin ulkona oli melkoisen lämmin enkä tietenkää halunnut koiraa liikaa väsyttää. Tapiksella meillä olikin sitten vielä noin 20minuuttia aikaa odotella ja virittäytyä treenitilaan. Ja kyllä kannatti. Koira väsyi sopivasti pyöräilyn aikana ja odottelun aikana keräsin itseni kasaan ja päätin miten ja mistä asioista Domia palkkaan. Taidetaan ensi tiistainakin lähteä pyörällä liikenteeseen. Treenit kun alkoivat niin aina odotuksen aikana vapautin Domin kentänlaidalla nuuskuttelemaan jotta ei siihen kuluttaisi aikaan kun ollaan kentällä tekemässä liikkeitä. Hienosti totteli. Tällä kertaa treenattiin
Luoksepäästävyyttä jossa Domi ensimmäisellä yrityksellä nousi vastaan (ei kumminkaan liian innostuneesti) ja seuraavalla yrityksellä pysyikin jo täysin paikoilleen kontaktissa.

Paikkamakuuta niin, että molemmilla puolilla oli muita koirakoita eli ei oltu reunassa, koska tuota täytyy nyt treenata, että ympärillä voi olla muita eikä siitä tarvitse itseensä ottaa. Palkkasin melko useasti ja Domi makoili rauhassa, vaikka vieressä toinen nuori koira taisi vasta harjoitella paikkamakuun alkeita eli nousi ylös ja muutenkin ympärillä oli hälinää, mutta Domi pysyi maassa eikä ottanut häiriötä. Todella hieno suoritus kokeen pm-episodiin verrattuna. Hihna oli varmuuden vuoksi, mutta ei sitä olisi tarvittu.

Luoksetuloa joka meni erinomaisesti. Ei varmaan ollut yllätys ainakaan niille jotka ovat nähneet meidän kisavideon. :D Edelleen siis malttoi odottaa paikoilleen ja kun käsky kävi niin oli taas rakettimainenlähtö suoraan täydelliseen perusasentoon.

Ryhmäohjaaja mainitsi, että Domi on kehittynyt paljon viime syksyn ryhmätreeneihin nähden. :)

Noiden liikkeiden ohdella tehtiin omatoimisesti ihan normaalia yleishallinan kontaktitreeniä jonka ohje saatiin eräältä koirafoorumilta (kävele koira vapaana tai pitkässä löysällä olevassa liinassa tai liina perässä laahaten. Heti kun koira vilkaiseekin sinua, merkkaa oikea käytös palkkasanalla tai naksulla ja tee samalla nopea käännös ja palkkaa koira, mieluiten itse koko ajan liikkuen. Toista joka vilkaisusta) Ja kyllä muuten toimi. Korvat löytyi heti paremmin päästä.

Pitäisi ruveta katselemaan kesälle joitakin tokokokeita mihin voisi raahautua. Se ALO1 haetaan vielä tänä vuonna ja piste. Niin ehkä joskus saataisiin se TK1 ainakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti