sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Arkitottista ja tokotusta

Pitäähän sitä välillä varmaan raportoida tännekkin miten Domilla onnistuu muun muassa luoksetulon ja muiden arkiasioiden harjoittelu.

Muutamia päiviä sitten oltiin takapihalla agiliitelemässä kunnes koira päättikin häippästä naapuriin. Naapurista suoraan autotielle. Pikku-Domi ajatteli varmaan tekevänsä itsemurhan, mutta säikähdyksellä ONNEKSI selvittiin TAAS kerran. Näitä "lähellä piti" -tilanteita on kyllä ollut ihan tarpeeksi Domin elämässä joten koiraparka on siitä lähtien ollut vaihteeksi liinassa kiinni joka paikassa missä ollaan oltu.

Viimeset viikot ollaan harjoiteltu pihanrajoja liinan avulla. Aitojen ali ei mennä mettään/naapuriin ja piste. Samalla on tullut harjoiteltua myös häiriösietokykyä, leluista luopumista, minun liikkeiden seuraamista ja kontaktissa olemista. Johdonmukainen treeni tuottaa tulosta. Domi on edelleen varsinkin takapihalla liinassa, mutta pelkkä sormien napsauttaminen riittää kertomaan sille, että tekee väärin. Tai jos kierroksia pitää laskea (höseltäjä). Pyrin myös itse olla hermostumatta vaikka kävisi mitä ja käyttää mahdollisimman selkeitä käskyjä/kehonkieltä. Koska Domilla on nyt lähipäivinä sujunut hyvin tottelevaisuuden osalta (asiasta kukkaruukkuun Domi myös kävelee hihnassa ihan kivasti kun muistan pitää omat hermoni kurissa) joten tänään laitettiin kanaherkut taskuun, käytiin hihnalenkillä josta suunnattiin metsään. Alkumatkan Domi kulki hihnassa, mutta kun näytti siltä, että korvat pysyy päässä niin päästin sen kokemaan vapauden pitkän liinassa olon jälkeen. Hihnan laitoin taskuun piiloon etten vahingossakaan koiraa laita siihen pienestä asiasta.
Harjoiteltiin vierellä kulkemista (vapaana) josta tuli aina superpalkat, kehut ja lopuksi aina vapautus, kehuin ja palkkasin myös aina kun kääntyi kesken juoksemisen takaisin päin. Tuplasuperpalkkaus tuli käskystä "Tänne!". Aina se sieltä tuli innoissaan. Vierelläkin pysyi. Ohitti jopa hevosen jättämät p*skat jotka se olisi normaalisti syönyt välipalaksi.
Sellainen tarina Domin luoksetuloharjoittelusta!

___________________________________________________________________

Toko
Viime tiistaina (7.5.) Domilla ei ollut korvia lainkaan päässä ryhmätreeneissä. Paikkamakuu kyllä meni täydellisesti, mutta seuraaminen.... Joten sain idean, että pidän nyt ainakin tämän viikon ajan videopäiväkirjaa Domin tokoiluista ja treenaamme asioita joita teimme viime ryhmätreeneissä sekä mahdollisimman monipuolisia/vaihtelevia treenejä. Video kuvattu 8.5.-12.5.2013:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti