perjantai 3. maaliskuuta 2017

Kevät koittaa

Talvi ohi ja sieltähän se kevätkin tulla tupsahti. Ainakin kalenterin mukaan, mutta ainakin täällä päin ulkona näkyy alkukevät. Jäätä ja kuraloskaa. Pakkaspäivinä ei hurjan pitkiä lenkkiä pysty tekemään kun edes nastat ei pitele kunnolla joten hyödynnetäänkin plussakelit ja sadepäivät jolloin tehdäänkin 1-2h lenkkejä. Pyöräkelejä odotellen.

Kevät on merkki siitäkin, että talvikoomailu loppuu kokonaan ja aktivoituminen alkaa kunnolla. Kahden viikon päästä meitä odottaa frisbeetreenit. Taas kerran se hetki kun ei tiedä kumpi mahtaa hepuloida enemmän innosta, koira vai omistaja. Ajankuluksi voisikin kaivaa frisbeet esille ja käydä ne läpi. Ovat olleet koko talven tuolla kaapissa lukuunottamatta kahta kiekkoa jotka kulkenut jäällä mukana. Pitää kiekot pestä ja huoltaa. Joustosidettäkin pitäisi käydä hakemassa. Saa suojattua Domin kannuskynnet etteivät repeydy siinä vauhdissa. Siihen on syynsä miksi frisbeekausi aloitetaan juuri nyt. Domi esiintyy muun frisbeekoiraporukan kanssa Jyväskylän ShowlinkPets messuilla 25.-26.3.2017. Domi on tavattavissa ja esiintymässä molempina päivinä. Mukava päästä frisbeenäytökseen mukaan ja yrittää pitää pakkaa kasassa (sen takia parit treenit ennen h-hetkeä). Messutapahtumissa ja esiintymisissä muutenkin aina se oma fiiliksensä. Jaksan edelleen yllättyä siitä, että laji ollut meidän elämässä mukana 5 vuoden ajan jo ja mitä enemmän tehdään niin sitä enemmän sitä rakastaa. 
Varmasti saadaan Jyväskylässä vietyä myös paljon tietoa eteenpäin kuulokoiristakin, koska Domihan on liivit päällä noilla reissuilla aina. Poikkeustilanne sen verran kuitenkin, että Domi ottaa rapsutuksia vastaan -->saa tulla moikkaamaan.

Frisbeefiilistelyjen ja hehkutuksen lisäksi ollaan ruvettu harjoittelemaan oikealla puolella seuraamista kuntoon rally-tokoa ajatellen. Kyllä, Domi pääsee vielä kevään/kesän aikana rt-treeneihin ja kunhan ohjaaja osaa säännöt niin käydää kisakentällä ihmettelemässä. Tokon paluusta en osaa sanoa joten ihmetellään uutta lajia sen aikaa. Siihen seuraamiseen... Pohjat opetettu paremmin kuin vasemman puolen seuruu ja sen myötä paikkakin on paljon parempi. Ei edistä eikä poikita. Ehkä hiukan enemmän irrallaan kuin vasemman puolen seuruu, mutta ei liikaa enkä aio kovin tiivistä vaatia. Onhan kyse rallytokosta ja eipähän Domi paineistu. Pitäisi vain rt juttujakin harjoitella hihnan kanssa niin oppisi sitäkin käyttämään. Ja nyt kun asiaa miettii, en edes muista milloin oltaisiin hihnaa käytetty aktiivisesti treeneissä. Positiiviseen suuntaan ainakin menty karkaamattomuuden kanssa jos ei muuta.

Aktiivisuuden kunniaksi Domi sai itselleen Kaunilan aktiivisuuspannan. Pääasiassa seuraan pannasta saatavaa dataa ajatellen hyötykoiran työurakkaa, mutta pannasta lisää myöhemmin ihan omana sarjanaan, koska monitoimibossun kohdalla täytyy pantaa testata monessa eri tilanteessa ja hetkessä jotta saadaan parempi kokonaisuuskuva Domin aktiivisuustasosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti