maanantai 25. maaliskuuta 2013

Aktivointipäivä?

Jospa tänään saisin järkevämmän postauksen aikaiseksi eilisen koomailun sijasta. Sairastelu jatkuu omalta osaltani, mutta olen jaksanut sentään touhuta Domin kanssa vähäsen. Lenkille ei kyetty edelleenkään, mutta....

Aamulla otettiin ihan rennosti. Herättyä syötin Domin ja sitten se painelikin takaisin nukkumaan, kun itse olin hetken aikaa koneella ja kattelin telkkaria. Kun lämpömittari rupesi ulkona näyttämään plussa-asteita jopa varjossa ja aurinko paistoi niin suunnattiin takapihalle siivoamaan kakkaläjiä ja peittämään pissaläntit (Domi on ulkoillut pari viimeistä päivää takapihalla). Siinä samalla Domi sai juoksennella vapaana ja heti kun kuului "Tänne!" niin tuli täysillä luokse vaikka olisi ollut leikki kesken. Hieno koira! :) Eli tuon asian suhteen on taas asiat loksahtaneet paikoilleen. Nyt onkin vielä hyvä käyttää hyödykseen lunta kun Domi ei pääse aidan ali karkaamaan. Varmasti ahkeralla ja positiivisella harjoittelulla oppii vielä joku päivä pihanrajat ja ymmärtää ettei naapureita mennä moikkaamaan vaan pysytellään omalla pihalla ja tullaan luokse kutsusta. Häiriötä pitää lisätä tuohon nyt pikku hiljaa. Kun olin saanut siivottua miinakentän niin heiteltiin muutaman minuutin ajan palloa ja narulelua jotta Domi saisi kulutettua vähän tuota pomppujänisfiilistään. Sisälle tultaessa kateltiin koirakuiskaajaa telkkarista ja väsäsin samalla uutta narulelua, kun eräältä termiitiltä rupeaa taas olemaan lelut loppu. Ulkolelulaatikostakin heitin puolet tavaroista pois joten kohta pääsemmekin varmaan leluostoksille. Laatikollinen tennis-, jalkapalloja, naruleluja ja vinkuleluja. Eiköhän niillä pärjäisi sitten kesän? Toivottavasti. :D Iltapäivällä leikittiin uudella narulelulla, tokoiltiin seuraamisen (juoksuosuus) ja noudon merkeissä. Piilottelin myös nappuloita pyyhkeeseen jonka solmin mukamas tiukkaan solmuun... Domi osaa ratkoa kaikki aivopähkinät joita keksin joten alkaa ideat käydä vähiin. Ensin siis piilotin namit pyyhkeeseen, käärin ja tein solmun jonka jälkeen piilotin pyyhkeen hyllyyn kirjojen väliin jolloin Domi joutui jopa ilmaisemaan löydöstään minulle jotta saisi kyseisen "aarteen". Domihan on siis pennusta asti tehnyt tuollaisia pieniä aivopähkinätehtäväleikkejä joiden avulla on oppinut esim. suuntakäskyt ja löydetyn tavaran ilmaisemisen. Joskus etsintäalueena on koko talo jolloin en käytä minkäänlaisia käsimerkkejä, mutta silloin useimmiten etsittävä lelu/herkku on suht helpossa paikassa. Joskus taas alueena on vain yksi tai pari tiettyä aluetta ja etsittävä asia vaikeammassa piilossa ja silloin useimmiten käytän myös käsimerkkiä ilmaisemaan, että mistä huoneesta kyseinen asia voisi löytyä. Samalla tulee myös harjoiteltua miten korvat löytyy päästä. ;)
Illalla ei varmaan tapahdu muuta ihmeellistä kuin ulkona käymistä ja ehkä vähän leikkimistä.

Nappuloista sitten tulikin mieleen, että Domi on nyt pari päivää syönyt pelkkiä allergianappuloita kun en ole muistanut ottaa lihoja sulamaan jonka takia tuo rapsuttelee itseäänsä enemmän. Voimme siis kai todeta, että meillä ollaan tästä lähin lopullisesti raakaruokinnalla tai 50/50 menetelmällä, koska pieni määrä nappulaa ei aiheuta minkäänlaisia oireita.
Sellaista postausta tällä kertaa ja hieman pidempää kuin eilen. Ja pitkästä aikaa kuvaton sellainen niin ei täyty heti muistitila tästä blogista. ;) (Todellinen syy on se etten ole jaksanut/muistanut ladata kameran pattereita jotta saisi mitään kuvia edes otettua)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti