keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Tokoa koko elämä ja paluu arkeen

Nyt on Domin osalta lomat pidetty joten tänään heiteltiin vähän kiekkoa ja harjoiteltiin hihnassa kulkemista. Tokoilun lisäksi.

Tervetuloa edistäminen taas. ;) Hyvä Jasmin!!!!!.... Mutta laitoin aivoni työhön ja keksin ratkaisun. Perusasennoista palkkaan sivusta ja kesken seuruun jos on tarve palkata niin palkkaan takaa. Asia korjaantui sillä. Noihin kun on nykyään puututtava nopeasti tai koira muistaa taas väärän paikan. Yksinkertaisia ratkaisuja, mutta välillä niittenkin eteen pitää käyttää omia aivojaansa ja vääntää rautalangasta ennen kuin tajuaa idean. Kokeilua ja vaikutteita sieltä täältä. Tietty asiaan varmaan vaikutti viretaso joka meinas kohota liikaa. Tietty sitäkin pitää harjotella, koska Domi nostaa virettään tilanteissa mitä enemmän on ihmisiä ja tekemistä => koetilanne. Käännökset sentään alkaa vihdoinkin olla kasassa. Onnistuu pyörimiset molempiin suuntiin. Askeleet oikealla ja vasemmalle. Peruuttamista. Peruutus ja käännös (peruuttaen) ja kaikkea mitä vain mielikuvitus keksii. Oon kyllä huomannut, että myös nuo rally-toko jutut on tuonut vaihtelua meidän treeneihin ja koiralla pysyy into koko ajan siihen tekemiseen. Naksutin on myös erittäin kiva keksintö niin pysyy itsekkin enemmän kasassa ja rentoutuneena sekä koira joutuu miettimään ite mitä tehdä jotta saisi ruokaa (tai lelun).

 Patukasta tulikin mieleen, että Domista on tullut noutajakoira sen ansiosta kun ollaan harjoiteltu paljon leikkimistä sekä  tietysti tavaroiden tuomista miun käteen ja irroittamista. Nyt se aina tuo miulle lelut takaisin vaikkei edes ole herkkuja ja se on ihan innoissaan kun pääsee joitakin tavaroita noutamaan.

Tänään pitäis säätiedotteen mukaan olla viimeinen pakkaspäivä joten jos sitä kävis pienellä pulkkalenkillä. Eli siis Domi vetää tyhjää pulkkaa ja itse kävelen tai juoksen vierellä. Hyvin on muuten Domi jo tottunut pulkkaan perässä eikä enää pelkää sitä ääntäkään. Se luottaa, että hoidan kyllä asian jos jotain menee pieleen (pulkka kaatuu jne).
Ja asiasta kolmanteen Domi aloitti eilen (vuorokausi vaihtui jo) allergiadieettisapuskan ja laitoin antibioottivoidetta takatassuun kun se oireilee. Silmätkin taas vuotaa siihen malliin, että eiköhän tuo jotain allergiaperäistä ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti