sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Frisbeeleiri

Kitee
Villa Taivaannasta
28.-30.6.2013

Yritän kirjoittaa viikonloppuna tapahtuvista asioista järjestyksessä tekstin ja kuvien kanssa, mutta ennen raportointia yleisesti, että koko viikonlopun ajan oli erittäin kuuma koirilla ja ihmisillä sekä paarmat + muut itikat häiritsivät välillä menoa ja osa treeneistä menikin siihen kun Domi metsästi öttiäisiä. :D Domi oli myös enimmikseen vapaana paikassa jossa autotie oli vieressä. Silti meillä on vielä elävä bostoni joka käyttäytyi mahtavasti eikä mihinkään karannut. Todella hyvin seurasi mitä teen eikä pelleilyt omiaansa. Domilla on nyt sellaiset 20 kiekkoa, hups. :D

Kaikki kuvat ©Jasmin!!!

Perjantaina lähdettiin jo heti aamusta vielä eläinkauppaan ostamaan Domille ruokaa, luu ja pari lelua matkaa varten. Kauppareissun jälkeenkin päästiin lähtemään Kiteelle jossa oltiin suunnilleen klo 12.15 aikoihin. Koira ja tavarat huoneeseen jonka jälkeen syömään. Siitä se leiri sitten alkoikin. Porukka oli jaettu kolmeen ryhmään ja myö oltiin sopivasti kolmannessa ryhmässä joten ensimmäisenä treenasivat 1&2 ryhmät. Kello 15 aikoihin alkoikin sitten meidän treenit ja ensimmäisenä vuorossa oli Freestylen treenaaminen jossa harjoiteltiin Domin kanssa ensin syliin hyppäämistä ja sitten sitä, että kun hyppää syliin niin ponnistaa suoraan vauhdista pois päin kiekon perässä. Nopeasti oppi homman idean kunhan sain heiton kohdilleen. Päivällisen jälkeen oli vuorossa D/A (pituusheitto) treenit jossa ensin harjoiteltiin heittoja ihmisten kesken eri tyylillä jonka jälkeen sitten hetken aikaa opiskeltiin asiaa koirien kanssa. Itsellä meni heitot Domin kanssa vähän miten sattui, mutta taisi se jonkun kopin saada. Treenien jälkeen oli infotilaisuus tulevista frisbeekisoissa jotka järjestetään 10.8.-11.8.2013 Mustialassa (Domi on ilmottu MicroDog kilpailuun...). Infotilaisuuden jälkeen alkoikin sitten vapaa-aika jonka aikana käytin Domin pienellä lenkillä ja illalla jutskailtiin muiden koirakoiden kanssa. Domi tuli erinomaisesti toimeen kaikkien kanssa ja bostoni oli onnessaan kun sai niiin paljon rapsutuksia kaikilta.
Lauantaina herätys oli jo noin 7 aikoihin... Jippii, mutta mitäpä sitä ei tekisi kivan asian eteen. Helle heti aamusta. Domilla oli akut hiukan latautuneet yön aikana ja jaksoi taas riehua muiden kanssa. Aamupalan jälkeen suunnattiin taas treenikentälle treenailemaan pituusheittoa. Tarkoitus oli. Domi pyydysti öttiäisiä ja ihmetteli menoa, mutta hallinnassa pysyi silti.  Koirille pieni tauko ja ihmisten kesken heittotreenit jonka jälkeen siirryttiin freestyleen. Tällä kertaa harjoiteltiin selkään hyppäämistä ja sen tekniikan parantamista. Testattiin myös sitä syliin hyppäämistä ja siitä ponnistamista pois päin jonka Domi jo melkein osasikin perjantain treenailun ansiosta. Domi rupesi hyytymään tuon treenin jälkeen ja päätinkin ettei se enää tämän päivän aikana osallistu treeneihin. Lounaan jälkeen oli lyhyt kiekon huolto info jonka jälkeen oli siesta melkeimpä 2 tunnin ajan jonka aikana käytiin Kiteen keskustassa ihmettelemässä ja jäätelöllä. Domi oksensi pari kertaan autoon kun olo rupesi olemaan melko tukala. Iltapäivällä oli koirilla edelleen lepoa jonka aikana ihmiset kisasivat "owner-dog-race" kilpailussa. Toinen siis esitti olevansa koira ja toinen ohjaaja ja tehtiin pieni esitys pareittain. Alkuillasta siirryttiin taas treenikentälle freestylen muodossa. Domi ei treeneihin osallistunut kun oli niin väsy, mutta seurattiin muiden menoa ja keskityin kuvaamiseen ja loppuakohden Domi rupesi virkistymään niin pienet temput siinä tehtiin ja taas lepoa. FS treenien jälkeen siirryttiin taas D/A pariin jossa taas harjoiteltiin ensin heittoja ja sitten koirien kanssa. Omat heitot ja Domin koppitaidot kehittyivät vähäsen. Loppuilta rentoiltiin ulkona istuen kunnes Domi meinasi ottaa yhteen erään koiran kanssa ja menin työntämään jalan väliin. Moniko arvaa miten kävi? Jalassa hampaanjäljet ja mielenkiintoinen mustelma.

Sunnuntaina herättiin taas 7 aikoihin aamupalalle. Päivä startattiin D/A möllikisoilla. Sain tehtyä hienoja heittoja ja Domi sai paljon koppeja sekä pisteitä siihen nähden että perjantai ja lauantaina ei ollut montaa koppia tullut!! Eli meidän taidot tosiaan olivat vähän parantuneet viikonlopun aikana. Koska kyseessä pieni koira ja pienet kiekot niin täytyy muistaa antaa koiralle reilusti etumatkaa ennen kuin heittää. Domi irtosi todella hienosti kauas ilman, että jäi vilkuilemaan taakse, että mihis kiekko jäi vaan se luotti siihen että se kiekko kyllä tulee sieltä kun sanon. Hieno päätös leirille. :)
Viikonloppu oli mukava, kehitystä tapahtui ja mahtava porukka!
Seuraava koitos onkin sitten kisoissa ja jos sitä lähtisi taas Messariin frisbeenäytökseen pelleilemään. ;)

2 kommenttia:

  1. Domi on niin valpas ja komea tuossa vikassa kuvassa! <3

    VastaaPoista
  2. Opri ja Ainu laittaa terkkuja leirikaverille! Kiitos seurasta! Ihana toi narikkakuva ;)

    VastaaPoista