sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Bostoniriiviöt 2v ja kesävideo!!

// Tekstin lopusta löytyy videoprojektin videon ensimmäinen osa. Alkuperäinen suunnitelma hajosi, koska kone ei jaksa latailla uusia ohjelmia, mutta ei anneta sen häiritä. Videon voi katsoa HD-laatuisena.//

Tasan 2 vuotta sitten tähän maailmaan putkahti kolme bostoniriiviötä. Domi, Manu ja Bertta. (Toistan nyt itseäni edellisestä synttäripäivityksestä, kun kaikki eivät vanhaa blogia ole lukeneet ja ne jotka eivät tienneet niin olen kyseiset bostoniriiviöt hoitanut kasvattajan kanssa yhdessä alusta lähtien)
"Aamulla (23.6.2011) ajettiin eläinlääkäriin Mäntsälään ja päivällä saavuttiin takaisin Kotkaan kolmen pienen bostonivauvan ja yhden uuden hauvaäidin kanssa. Pennut siis tulivat maailmaan keisarileikkauksella. Päivät kuluivat ja termiitit kasvoivat vauhdilla. Domi oli alunperin kaikista suurin ja tuli pentulaatikosta yli jo noin viikon ikäisenä. Silmät avasivat ensimmäisenä porukan pienin eli Manu, seuraavana Bertta ja viimeisenä Domi. Siinä lähipäivinä avautui myös kaikilla kuulo. Parisen viikkoa kului koiria hoidellen kunnes kävin kotona  jossa olin pari päivää ja sillä aikaa Domi oli oppinut jo kävelemään ja lujaa. Oli se kuulemma myös jo murissut ja haukkunut. Kun palasin takaisin Kotkaan niin vastaan viipelsi "pieni" Domppeli omilla jaloillaan. Domi ja Bertta kun olivat isoimpia niin pärjäsivät melko pitkälle Nipsun maidoilla, Manua alkuvaiheessa tehosyötettiin tuttipullosta Nipsun maidon lisäksi, jotta paino nousisi tasaisesti, mutta nykypäivänä kaikki kolme ovat erittäin hyvin voivia aikuisia koiria.
Domi painoi syntyessään n. 236 grammaa ja sisarukset 170-200 grammaa. 
Nipsu viimeisillään
Heinäkuun lopulla sain koko bostonipoppoon Lappeenrantaan viikoksi hoitoon kun Kotkalaisilla oli menoa. Hyvin sujui täälläkin arki ja pennut saivatkin tottua olemaan kunnolla vapaana ja viipeltää pitkin käytäviä.

Luovutuspäivä kun koitti niin siitä asti Domi on yrittänyt opiskella arkiasioita ja opettelee niitä edelleen. Domi on myös tutustunut kaikenlaisiin harrastuksiin."
2012 synttärikemut äitin ja mummon kanssa
Nipsu
2011

Nykypäivä:
Domi saavutti tänään täysi-ikäisyyden eli täytti huikeat 2 vuotta.  Wuhuu!! Koirabileet vietettiin colliekamujen luona ja herkuttelivat kakkujen kanssa. Mitäköhän kaikkea on vuoden aikana tapahtunut? Domi on ainakin edes ripauksen aikuistunut ja järkeäkin löytyy välillä päästä ja kuuleman mukaan myös rauhoittunut hirveästi siitä mitä se on joskus aikoinaan ollut. Ja tuo lihaskunto mikä tuolle otukselle on kehittynyt vuoden aikana. <3 Muistuttaa enemmän jo aikuista bostonia kuin teinikakaraa. Tällä kertaa Domi ei pahemmin tuloksia ja pokaaleita ole mistään haalinut, kun mätsäri yms. käynnit jäi aika vähiin, mutta käytiin sentää tokoilemassa tuloksella ALO2. Heinäkuussa olisi taas täällä Lappeenrannassa tokokoe johon varmaankin ollaan menossa ja jos loppuvuodelle vielä jotain katselisi. Kaikesta huolimatta Domi taitaa saada vielä pitää nimet Termiitti ja Riiviö vaikka se suurimmalta ajaltaan onkin rauhallinen nukkuja, mutta osaa se välillä olla melkoinen terroristikin. Siihen ei taida ikä vaikuttaa näiden bostonien kanssa. :D


©Jasmin
"tosissani oon ku sanon, oot mulle parast terapiaa/
eikä kukaan muu antas samalla taval empatiaa/
vaikka kasaantuu taas taakkaa, mä oon jaksanu vaan jatkaa/
koska annat voimaa vaikka kaikki ois mua vastaan/
otan sut tosissaa siinä mis muut vaan läpi plärää/
ja siks ne ei tuu tätä millää ikin käsittämään/
arvostan sua enemmän ku monii muita, omituista?/
mä oon koukus enkä kiellä, ilman sua ois liian vaikeeta/
ku muut ei kuuntele, sä kyllä teet sen/
on käsittämätönt miten sä löydät virtaa täst likasta/
mut kiitän kaikest, koen
olevani velkaa sulle enemmän ku on varaa/"
---------------------------------------------------------------------------------------

"Muistatko ystävä pentuuttain
olin suloinen karvakeräsi vain.
Söin kenkäsi, ehkäpä toisenkin
ja tein jälkeni tuolisi jalkoihin.

Oli lätäkkö siellä ja toinen täällä
en muistanut tehdä sitä lehden päällä.
Aina huolella hajustin mattosikin,
kerrassaan tempuin niin taitavin.

Et arvannut, silloin ikää kun saan
nämä temppuni jäävät jo unholaan
ja kun suureksi varttuu pentu tää
on älyä täynnä sen pienoinen pää.
Silloin huomaat sen jo sinäkin olen aarteesi rakkain ja parahin"

Domin paino on noin 9kg tällä hetkellä kiitos lihaksien
Rankkojen bileiden jälkeen pitää huilia
Suuret onnittelut Domille ja sisaruksille! Ja niille jotka jaksoivat tämän lukea loppuun. Käykäähän painamassa Tykkäys -nappia jos päivitys oli mieluinen.

2 kommenttia:

  1. Olipas kiva postaus! Synttärionnittelut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän myöhässä vastaus, mutta kiitoksia palautteesta ja onnittelusta! :)

      Poista