sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Bossut vauhdissa

Bostoneita siellä, bostoneita täällä ja bostoneita joka puolella. Noilla sanoilla aloitettiin syysloman viettäminen.
Pe-la välisenä yönä Domi sai yllätysvieraita. Nipsu ja Molla tuli käymään Johannan kanssa! Niitä koiruuksia ei liian usein tule nähtyä. Viimeeksi melkein vuosi sitten. Domi sekosi onnesta. Sai niin pahan bossukohtauksen, että ehdin jo aatella tukehtuuko koira siihen paikkaan... (bossukohtaus = ns. sneeze hengitys. Vetää sisäänpäin henkeä eikä muista hengittää kuonon kautta normaalisti)
Onneksi se kohtaus helpottui kun vähän rauhoittui. Sisällä sitten pienet juoksurallit, ruokaa ja nukkumaan. Molla-mummo on lähes sokea ja törmäili seiniin, mutta oli hauska seurata miten koirakin pärjää vaikka jokin aisteista menee. Molla suunnisti joka paikkaan kuulon ja hajun perusteella. Nipsu oli normaali reppana läppähäntä juoksupöksyineen. Lauantai aloitettiin metsälenkillä jossa koirat sai juoksennella vapaana ja nauttia luonnosta. Domi käyttäytyi vapaana erinomaisesti. Pysyi koko ajan lähellä ja vahti, että "lauma" on koossa paimenkoiramaisesti. Kerran lähti vastaantulijoita kohti, mutta tuli heti kutsusta takaisin.

Mettäreissun jälkeen oli vielä hetki aikaa ennen vieraiden tuloa (synttärit) joten Nipsu pääsi testaamaan koirafrisbeetä. Hetken kiekkoilun jälkeen voisin sanoa, että siitä tulisi hieno kiekkokoira jos joku vaan treenaisi sen kanssa.

Kiekkoilun jälkeen vähän palloilua ja valokuvaamista. Domia ei kiinnostanut olla ulkona joten sitä ei seuraavissa kuvissa näy. Nipsu tuhosi palloa ja Molla etsi tennispalloa pihalta.
Pallo?

Halusin Nipsusta ja Mollasta myös syksykuvat;

Ulkoilun ja kuvaamisen jälkeen rupesikin vieraita tulemaan ja koirilla oli meno päällä. Tai no ainakin Domilla. Nipsu ja Molla kun on ihan suht rauhallisia tapauksia vieraiden kanssa. Domi repesi liitoksistaan kun oli niin paljon (taas, aina) ihania tuttuja ihmisiä ympärillä ja ei tiennyt kenen luokse mennä. Onneksi kuitenkin rauhoittui hetken riekkumisen jälkeen. Ensimmäinen satsi vieraita kun oli lähtenyt niin koirat sammui jokainen nukkumaan. Illalla uusia vieraita ja taas mentiin... Domi onneksi nukkui ja aina kun joku tuli niin meni moikkaamaan ja sitten takaisin nukkumaan. Loppuillasta tulikin kommentia, että on se Domi rauhoittunut. Kukapa sitä ei olisi rauhallinen kun koko päivän riehunut klo 9 lähtien täydellä teholla. ;) Nippe&Moppe + Johanna lähtivät kotia la-su yönä ja Domi jatkaa touhujaansa hienona pusukoneena ja harrastuskoirana. Tänään käytiin lenkillä Jennin&Rossin kanssa. Domilla virtaa riitti pitkien yöunien jälkeen.
Sellainen viikonloppu meillä. Hiukan vaihtelua tavalliseen arkeen. Katsellaan mitä se ensi viikko tuo tullessaan. Jotain uutta kenties? Se selviää sitten.

2 kommenttia:

  1. Oi kun Domilla oli taas hauskaa! :D Koirat tuntuu jotenkin tietävän, kun ne leikkii samanrotuisten koirien kanssa kuin itse. Innostus on ihan taivaissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rehellisesti sanoen Domia ei pahemmin kiinnostanut leikkiminen sukulaisten kanssa eikä sitä näy viimeisissä ulkoleikkikuvissa. :D Domin mielestä isommat karvaturrit on kivempia (noutajat varsinkin!). Se ei oikein muutenkaan välitä aina muista samanlaisista tai muista lyttykuonoista. Se ei vaan jaksa tajuta lyttykuonojen röh röh outoa ääntelyä. Domi kun on tosi hiljainen tapaus lyttykuonoksi.

      Poista