maanantai 7. huhtikuuta 2014

"Maailma avautuu, tie on siellä missä minä..."

Hups. Melkein pari viikkoa edellisestä postauksesta eikä tämäkään sisällä mitään arkihöpötystä erikoisempaa, mutta tarvitseeko sitä koko ajan edes jotain ihmeellistä tehdä. Miksi ei vaan voisi olla. Kuulokoirailu kuuluu meidän arkeen joten siitä tulee juttua varmaan joka päivitykseen jos joku on kiinnostunut.

Viime viikolla Domi oli ma-ke mukana koulussa, loppuviikosta harjoiteltiin kännykkää. Domi alkaa tajuamaan jutun juonen ja osaa ilmoittaa kännykästä ja siitäkös riemu repesi kun se kesken unien tuli ilmoittamaan!! Vielä pientä hienosäätöä ulkona ja yleisillä paikalla niin ei ole valittamista. Nopea koira oppimaan. :) Viikonloppuna lenkkeiltiin lauantaina metsässä ja käytiin koirapuistossa. Sunnuntaina käytiin lenkkeilemässä kuntopolulla ja Domi sai rauhassa nuuskutella hajuja 5m flexissä.

Tällä viikolla Miia tulee käymään torstaina ja tuo mukanaan palohälyttimen jolla voidaan sitten harjoitella. Palohälyttimestä tulee Domin toinen ääni. Sain myös uuden herätyskellon kuuloasemalta joten käydään sitäkin harjoittelemaan. :) Domi alkaa pikkuhiljaa olemaan ääniä vaille valmis kuulokoira. Se käyttäytyy kuin unelma julkisilla paikoilla. Viime viikolla käytiin koulun lisäksi markkinoilla, autokoulussa ja ruokakaupassa jossa tuli ekat sanomiset että ei koiria saa sisälle tuoda, mutta asia selitettiin ja saatiin jäädä. Hihnassa kiskominen nyt on mitä on, mutta se ei ole koiran vika vaan tyhmän omistajan. Johdonmukaisuus missä olet tuon asian suhteen? :D
Domi on myös tokoillut, mutta...
Toukokuun kokeeseen ei olla menossa ja kaikki siitä eteenpäin onkin vielä kysymysmerkkiä kun en osaa ennustaa tulevaa. :) Jos tuntuu siltä ettei itse jaksa niin tämä vuosi keskitytään treenaamiseen ja ensi vuonna hypätään suoraan AVO luokkaan josta koulari ellei tänä vuonna käydä hakemassa sitä koularia ALOsta.
Frisbeetäkin ollaan ruvettu taas harjoittelemaan vähän ahkerammin ja tällä kertaa alkaa näyttämään jo siltä, että jos saataisiin vihdoinkin toimiva esitys kisoihin tai mahdollisesti sitten joulukuun messariin. Toivossa hyvä elää.

Seuraavaan postaus tulee olemaan kuvapläjäys parin viime viikon ajalta.
Tämän postauksen kuvat on otettu tänään kun leikin taas studiokuvaajaa.


3 kommenttia:

  1. Heippa! Mä kyselin vähän aikaa sitten sulta bostonien vaatetuksesta. Kiitti vastauksesta!

    Mä hain oman bostonipennun viikko sitten maanantaina ja hän on aivan hurmaava tapaus<3 meillä on kuitenkin ongelma. Pentu on todellinen adhd ja ollaan yritetty harjoitella ihan perus käyttäymistä, hihnakävelyä ja istumista ja seuraamista ja luoksetuloa. Kaikki onnistuu jotenkin, mutta ongelmaksi on muodostunut se, että pentu innostuu aivan liikaa nameista. Esim. istumisharjoitukset menee lähes aina ihan pipariksi, kun pentu vaan hyppii ja pomppii namin nähdessään. Saan pennun istumaan kuitenkin nurkkaan, jolloin annan palkan+kehut. Ootko sä käyttänyt Domin pentuaikoina namia palkintona vai oliko teillä edes samanlaista adhdtoimintaa?

    Mä oon yrittänyt etsiä netistä jotain bostoninterrierien omistajien keskustelua, mutta sellaista ei taida löytyä. Siksi kyselen sulta neuvoa :-D

    t. Rippe

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos olet facebookissa niin suosittelen liittymään Suomen bostonit yhdistyksen ryhmään jonka osoite on https://www.facebook.com/groups/suomen.bostonit/ Sielläkin voi myös kysellä ja saa monenlaista näkökulmaa asiaan ja kokemuksia. :)

      Domi oli pentuna kauhea termiitti hulivili adhd ja mitä nyt haluaakaan tuosta nimeä käyttää.
      Nameja ollaan käytetty. Jos se pentu häslää niin ei siinä auta muu kuin vetää itse rauhallisesti henkeä ja rauhoittua. :D Maltti on valttia tässäkin asiassa. Jos tuntuu ettei millään pysty keskittymään niin antaa asian olla ja kokeilee hetken päästä uudestaan. Pitää päivässä monta pientä koulutustuokiota (1-2min per kerta esimerkiksi). Meillä ollaan käytetty myös tosi paljon naksutinta joten naksutinkoulutukseenkin voisi perehtyä jos semmonen kiinnostaa. :) Palkkaa heti alussa siitä kun pylly on menossa maahan ihan muuten vaan ja siitä sitten pikkuhiljaa käskyllä ja kädelläkin ohjaa. :) Toivottavasti tästä jotain apua olisi.

      T. Jasmin & Domi

      Poista
  2. Hienosti Domi oppii :) Ja hienoja kuvia, minkälainen viritys on taustalla?

    VastaaPoista