keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Soutaa huopaa vedetään taas nuottaa...

Ensimmäinen tokokoe meidän osalta on nyt ohi ja aika Domimainen suoritus se olikin. On se hieno otus. Treenattavaa on vielä, mutta eipä tuonne lähetty hakemaan ykköstä vaan näkemään missä mennään. Hallille lähdettiin jo klo 11 ja ALO-luokka alkoi suunnilleen noin klo 12 aikoihin. Domi oli koko sen ajan hallissa nuuskuttelemassa ja katselemassa. Kun ALO alkoi niin Domi hävitti korvansa, mutta luoksepäästävyydestä selvittiin lähes kunnialla. Paikkamakuu vasta jännä olikin kun en ehtinyt saada kuin koiran sivulle ja oho, pieni bostoniriivö juoksee kehästä ulos, uusi yritys, taas sama karkailu ja tätä tapahtui kolme kertaa joten tuomari tuli siihen tulokseen, että jätetään liike välistä, mutta saatiin silti mahdollisuus yrittää yksilösuorituksia jos pysyisi koira paremmin hallinnassa. Noh kyllähän se sitten pysyikin ja sain kasattua itseni paikkamakuu episodin jäljiltä. Kun  odoteltiin vuoroa käytiin ulkona vähän leikkimässä ja pelleilemässä niin johan löytyi korvat päästä ja kontakti. Miten vaikeaa onkaan hallita koiraa joka rakastaa ihan KAIKKIA. :D Mutta asiaan....

Luoksepäästävyys 9 Käskin Domin maaten, koska siinä kohdilla jo huomassin, että pakka leviää käsiin joten annoin sen olla miten tykkää, kunhan ei perseile. Melkein hyppäsi tuomarin syliin pusuttelemaan.
 Paikalla makaaminen 0 Karkailu. Jätettiin välistä.
Seuraaminen kytkettynä 6,5 Haahuilua, irtoamista, hämmennystä. Pysyi silti mukana!
Seuraaminen taluttimetta 7,5 Hiukan parempaa menoa varsinkin loppua kohden kun rupesin käyttää ääntäni paremmin.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9,5 Hieno bostoniriiviö. ;) Puolikas varmaan lähti seuraamisesta tai mistälie.
Luoksetulo 10!!! Ei voisi koira enempää liikettä rakastaa.
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9,5 Taas se seuraaminen?
Estehyppy 10 Eikä edes haistellut estettä missään vaiheessa.
Kokonaisvaikutus 9 Alku korvattomuudesta välittämättä muut liikkeet meni hienosti ja Domi pysyi hallinnassa tosi kivasti mitä nyt ennen hyppyä kävi liikkuria moikkaamassa. Tuomarin sanoin "ei olisi uskonut alun jälkeen koiran pystyvän vielä noin hyviin suorituksiin"

Pisteet 149 ja ALO2

Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia kokeita. Treenaamista vaatii vielä seuraaminen häiriössä, paineen sietäminen ja paikkamakuurutiini. Olen itse ainakin tyytyväinen tulokseen ja meni miten ajattelinkin. Vaikka Domi ois paikkamakuun alun kestänyt niin en uskalla sanoa olisiko se siinä pysynyt vai noussut ylös, koska kävi siinä vaiheessa melko kierroksilla. Seuraavan kerran Domi saa odottaa häkissä tai autossa vuoroaan ja ennen kokeeseen lähtemistä pääsee juoksee pahimmat energiat jossain metsässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti