perjantai 2. kesäkuuta 2017

Vintiöpentu

Ihanan helppo vintiö, mutta käydään nyt läpi niitä huonompiakin tapoja mitä ehtinyt kertymään. Osa ihan tiedostaen, tai siis olen tiennyt, että tässä käy kohta näin. En jaksa turhia stressailla. Kyllä se kaiken oleellisen ehtii elämänsä aikana oppimaan. Ja paljonhan se jo asioita osaakin tuon ikäiseksi.

Miki syö päivän nappula-annoksen kädestä ja eri treenituokioiden yhteyksissä.

Innokkuus
Miki innostuu ohikulkevista ihmisistä ja koirista. Silloin se saattaa pöristä ja häntä heiluu täysiä. Panostettiin ohitustreeniin ja vastaehdollistin häiriöihin eli mikä tahansa häiriö/innokkuuskohtaus = kontakti ja tämä onkin hyvällä mallilla jo. Edelleen innostuu helposti, mutta on jo suurimmaksi osaksi täysin hiljaa ja nopeasti tarjoaa myös kontaktia innostuessaan ja rauhoittuu siinä samalla. Ohituksissa pysähdytään ja otetaan kontaktitreeniä. Miki on saanut itse oivaltaa sen, että kontakti on juttu mitä halutaan ja sitä sitten vahvistin, ja vahvistan edelleen. 

Hihnassa kulkeminen
Innosta päästään hihnassa vetämiseen. Tai siis yritykseen. Se peli loppui samantien eikä liikuttu metriäkään kun hihna kiristyi. Tämä ratkaistiin sillei, että olen vahvistanut mahdollisimman paljon vierellä kulkemista ja viime päivinä ollaan otettu jo yhteislenkit kuvioihin mukaan eli molemmat hihnan päässä. Domi on vyötäröllä kiinni ja Mikin hihna kädessä niin saan sitä palkattua usein kun yksi käsi jää vapaaksi. Domi tuo myös mukavasti lisähäiriötä. Domihan vetää hiukan hihnassa, mutta Mikin vierellä kulkemistreenin ansiosta Miki ei kuitenkaan Domista ota mallia vaan kulkee suurimman osan ajasta jalan vierellä ja joskus Domin vieressä, mutta hihna ei pääse kiristymään, koska Domi on vyötäröllä kiinni ja sen hihna sen takia hiukan lyhyempi kuin Mikin. Miki osaa myös luopua jostain sellaisesta häiriöstä mistä Domi saattaa innostua.

Hyppiminen
Ja uusimpana ei niin kivana temppuna se on oppinut hyppimään vasten. Mitälie olen taas tehnyt vahingossa ja huomaamatta. Joten nyt ei tule yhtäkään palkkaa jos ei kaikki neljä tassua pysy maassa eikä sitä huomioida pomppimisesta. Vähenemään päin, mutta vieraiden kanssa tulee varmasti taas olemaan haasteellisempaa kun kukaan ei halua totella ohjeistuksia. Onhan se kauhean söpöä kun pikkupentu hyppii päi... Tuskin on sitten kivaa enää kun tuosta kasvaa Domia isompi pötkylä ja voimaakin varmasti löytyy.  Mutta jatkamme opettelua ja treenejä. Hyvä siitä vielä tulee.

Muuta "negatiivista" tuosta ei löydykään tällä hetkellä. Helppo ja mukava pentu joka kasvaa kovaa vauhtia. Parista sentistä kiinni, että on Domin kokoinen säkäkorkeudeltaan. Painoakin lähemmäksi 5 kiloa ihan just. Pantaostoksillakin pitäisi kai käydä kohta, kun pannat suurimmillaan tällä hetkellä ja Domin pannat kuitenkin liian isoja/raskaita vielä.
Miki on oppinut menemään maahan käskysanalla. Tämän lisäksi se osaa istu -käskyn. Nyt pitäisikin lisätä häiriötä ja tehdä noita eri paikoissa niin vahvistuu. Seuraavaksi treenikohteeksi otetaan luoksetulokäskyn opettelu tai pilliin ehdollistaminen. Sitä ei olla opeteltu vielä mitenkään, koska en ole osannut päättää mitä teen luoksetulokäskyn osalta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti